kolmapäev, 4. detsember 2013

Le Shopping

Detsember on alanud päikese ja vihmaga. Praegu on ilm vägagi fifti fifti olnud, päike vs vihm. Loodan, et see muutub kiirelt ja saab päikest rohkem. Samas kurta ei tohi. Olen seni kõik plaanid kenasti täitnud. Käin tööl, oman ja sõidutan ratast ning teen muud trenni, mis mind märtsiks loodetavasti õigesse konditsiooni tüürib.

Kui kunagi oli saavutus joosta 5 kilomeetrit peatusteta, siis nüüd on saanud 19km jooksud iganädalaseks rutiiniks. Plaan on distantsi samm-sammult pikendada ja teha nädalas vähemalt ühe kahetunnise jooksu. Praegu kulub 19 kilomeetri peale veidi alla 1 tunni ja 40 minuti, kuid see on silmnähtavalt liiga kiire tempo, sest 1. märtsil ma maratoni nii nobedasti ei vudi. Seega kahetunniste jooksude jaoks peab valima ikka aeglasema tempo.

Ujumine on ka kenasti graafikus. Pole küll meistersupleja, kuid püstitatud eesmärgi peaks kätta saama küll. Bassein on ka hea ning võrdlemisi läheda, kõigest 30min jalutamist ja ühe korra eest peab välja käima alla 7 ühikut kohalikku valuutat. Samas on vahel päris nõme vaadata, kuidas mingid vanamehed sulistavad must bassus mööda. Sellistel hetketel pean enda ego maha suruma ja ütlema endale, et uju oma tempos! Ära hakka neid jälitama! Sul on eesmärk ja keskendu sellele. It helps! Selftalk really helps!

Ratas... Ratas on hea, rattur aga siiani üpris töntsi jalaga. Siinsed teed on üpris künklikud ja Eesti oludega väga võrrelda ei anna. Üpris peab korralikult 6-7 mintsa ronima kiirusel 12-15km/h. Tean, et päris ratturitele on selle lugemine pigem naljakas, sest nood rabelevad sedasi vahel ka üle 20 kilomeetri ning tõusunurgaga, mida nähes ma kohe oksendama hakkaks, kuid minu jaoks on ka sellised "künkad" juba korralikuks katsumuseks ja väärt treeninguks. Nendel teedel pole ma keskmiseks kiiruseks väga üle 29km/h saanud. Samas läksin ma ühel päeval märtsis toimuva võistluse rajale sõitma. Sõitma peame kaks ringi, kuid ma tegin ainult ühe, et näha, mis see rada endast kujutam. Väga hullu ei pannud ja proovisin imiteerida rahulikumat ja kestvusele suunatud sõitu. Algus oli päris roniv, kuid pärast 10ndat kilomeetrit tuli langev lõik ning sellele järgnes pikk ja suhteliselt tasane rada. Ring lõppes jällegi ca 8-10 kilomeetrise üpris laugelt tõusva profiiliga. Selle ringi (nõks alla 90kmi) keskmiseks tuli juba üle 31 km/h, mis polegi väga jube. Peab nüüd veidi treenima ja eesmärk 180kmi läbida keskmise kiirusega 30km/h on täitsa reaalne. Loomulikult oleneb palju ka ilmas, kuid see ei oma mingit tähtsust, sest ilma ei saa mina kontrollida, seega ei tasu energiat kulutada sellele mõtlemiseks.

  
Rattadistantsi profiil (180km)
Samuti avastasin, et vihma kaitseks peaks soetama endale miskit veekindlat. Ja kuna ma töötan nüüd Kathmandu esinduses, siis oli ainuke loogiline variant minna poodi ja valida endale miskit head ja paremat. Lisaks on lähenemas ka jõulud ning ettevõte tegi töötajatele kingituse ning andis lisaks juba suurele töötaja-allahindlusele veel 10% lisaallahindlust teatud päevadel. Võtsin siis täna (5.detsembril) rahakoti kaasa ja poodi rüüstama ja sai ikka korralikult rüüstatud. Nii poodi kui ka enda pangakontot.

Väike nimekiri sellest, mis kõik kokku ostsin:

  • Kathmandu vihma-, tuule-, rahe-, jää-, draakonitule- ja erkopeerukindel jope. Tegelikult on tegemist väga kvaliteetse jopega. GoreTex'i toodang, kes teab, see teab, et asi töötab ja hoiab sind kuivana ning soojas, samas on väga hingav.
  • Tuulekindel ja vett hülgav rattajakk (kollane). Et saaksin ka vihmaste ilmadega vajaliku rattasõidu tehtud.
  • Sooja, hingava, kõrge kaelusega pulloveri, millel on õlakatted, et seljakotti kandes riie õlgade pealt ära ei kuluks. Ideaalne kandmaks vihmakindla jope all. Kuiv ja soe!
  • Jooksmiseks mõeldud seljakott. Mahutab 2 liitrit ja hoiab hästi ümber keha, et saaks nautida pikemaid jookse
  • 2-liitrine veekott + voolik joomiseks, mis läheb jooksukoti sisse ja annab võimaluse joostes dehüdratsiooni vältida
  • 2 paari kiirelt kuivavaid ja hingavaid sokke. Spets materjalist, et ei läheks nii kiirelt haisema kui tavaline nailonsokk :)
  • 650ml termoskruus. Toimib ka kui väike presskann, kui peaksin "päris" kohvi jooma, mitte seda lahustuvat jama. 
  • 3 suurt mikrofiiber rätikut. Kuivatab hästi, kuivab kiirelt ja on kompaktne. Rändamiseks fantastiš.
  • 3 väiksemat mikrifiiber rätikut. Kuivatab hästi, kuivab kiirelt ja on veelgi kompaktsem.
Kokku maksin kogu selle varanduse eest 409,62 NZD ehk ca 256 jevri. See on väga odav! Töötaja allahindlus on ikka meeletu. Ja oma raha eest sain väga head ning kvaliteetset kaupa.

Ülevaade tänasest saagist.
Nüüd ei pea enam vihma eest varju jooskma õhtul välja minnes. Kuigi dokumenti pean siiski kaasas kandma, sest turvainimesed on siin äärmiselt kohusetundlikud ning ei luba kedagi isikut tõendava paberi või plastikuta uksest sisse. Isegi kui sa näed välja nagu 35-aastane. :) Sest just seda jäigi üks neiu uskuma. Jap. Uuris, et kui vana ma olen ning ma nii muuseas vastasin, et 35. Tema kõigest noogutas ja ütles: "Okay." Pidin perseli kukkuma! Tõesti näen välja nagu 35? Kui siis selgitasin talle oma hämmingut ning avaldasin, et olen siiski 26, muutus neiu nägu punaseks ning häbenes päris tublisti. Õnneks pole hiljem ega ka pärast sellist pakkumist tehtud ja uskuma jäädud. Pakutakse ikka sinna õigesse ringi, nii 24-25 aastat.

Baarid on siin nagu baarid igal pool. Klubisid selles linnakeses pole. Kui välja arvata üks koht, mis on nö pool-klubi nimega Element. (Siinkohal tervitan kõiki, kes 7ndal Sin City 10ndale sünnipäevale lähevad!).

Long-termerid (nii nimetatakse meid, kes me pesitseme siin hostelis juba vähemalt nädala ja kavatseme jääda vähemalt kuuks ajaks veel) on siin tituleeritud ka fitness-friikideks. Mina teatavasti kulutan oma vaba aega rattasõidule, jooksule, ujumisele ja üldkehalisele trennile, lisaks elutseb siin Scott, kes on valtisev keskkaalu Inglismaa meister kulturismis, hollandlane Sander, kes on end sisse seadnud kohaliku keskkooli kriketimeeskonna treenerina ning teised teevad niisama trenni, kes käib jõukas, kes jooksmas jne. Küll meie aktiivsus nakatab varsti ka neid, kes muidu ei ole trenni väga roninud ja spordist pigem eemale hoidnud.

Igal juhul on tegemist väga mõnus seltskonnaga ja eluoluga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar