neljapäev, 17. oktoober 2013

Jalutuskäik Aucklandis


Hello!

Tuli välja, et pean Aucklandis veel päevakese olema. Otsustasin siis raha mitte väga raisata ja mingeid ekskursioone ei hakanud võtma ja läksin omapead linna peale uudistama. Esimese asjana olgu ära öeldud, et Auckandi linnas on ikka väga järsud tänavad. Kui arvate, et teil oli Tartus või Viljandis raske kaldel kohalt minekuga raskusi, siis nende kallete peal, mis siin on... No ütleme nii, et mõnest oleks isegi rattaga alla sõites silme ees wtf!. Ühest sellisest alla kõndides oli tunne, et kui veidi ettepoole kallutad, siis käid ninali. Pidi teadlikult keharaskuse kandadele viima, et sammu kõndimise tasemel hoida. Muidu oleks vabalt jooksma hakanud.

Muidu on tegemist vägagi mitte metropoli sarnase linnaga. Roheline ja täis väiksemaid maju. On ka kõrgemaid hooneid, kuid ei mingeid pilvelõhkujaid ja ei ütleks küll, et tegu on linnaga, kus elab sama palju inimesi kui Eestis kokku.



Alljärgnevalt siis mõned pildikesed, mis täna jalutades klõpsasin.



Vaade linnale (sadamast)




Siin siis näide kui järsu langusega mõned Aucklandi tänavad on. Kahjuks on läbi fotoka silma seda jäädvustada raske ja ma pole ma mitte just parim piltnik maailmas :). Aga pildilt nähtav tõus (jääb puu varju) oli ikka väga, väga järsk!
No mis siis viga õppida kui linnakusse sissepääsu ees kasvavad kaks kõrget palmi.
Rääkides linna rohelusest, siis sellest on näide paremal. Ja tegu on südalinnaga. See jättis ikka väga meeldiva mulje - igal pool on puud ja sellist betoondžunglit on suhteliselt vähe. Meenutas sellega veidi Tartut.

Vasakul on näha vägagi innovatiivne rattahoidja. Võtab palju vähem kui tavalised haagi-ratas-raami-külge tüüpi hoidjad ning näeb välja ka vägagi stiilne. Mõttekoht - äkki peaks Eestissegi säänseid rattahoidjaid püstitama. Mina kasutaks!





Homme hakkan siis liikuma juba Timber Trail Centre'i poole. Bronnisin transpordi ära. Siis saab juba asjalikumaks muutuda ja seda turistijanti on vähem. Saaks linnast eemale loodusesse juba... Ei olnud ju minu eesmärk siia tulles linnas ringi taaruda ja pilte teha. :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar